Smolenaers produceert de door Coldplay gesponsorde Interceptor van The Ocean Cleanup

Wij  produceren de Canopee van de door Coldplay gesponsorde Interceptor van The Ocean Cleanup
De Britse band Coldplay investeert in het Nederlandse initiatief The Ocean Cleanup. De band, die geweldige dingen doet voor het milieu, sponsort de Interceptor 005. De installatie die The Ocean Cleanup gebruikt om plastic uit rivieren te halen voor het de zee bereikt. 

En laten onderdelen van die Interceptor nu op dit moment in onze werkplaats worden geproduceerd. “Wij vinden het een geweldige eer om bij te dragen aan een ambitieus en idealistisch project als The Ocean Cleanup.” Harm Vlassak, (bedrijfsbureau van Smolenaers) staat glimmend van trots bij de bouwtekeningen. Wij produceren de Canopee, het deel dat boven water zichtbaar is. Als fervent duiker en reiziger staat hij pal achter de doelen van dit Nederlands initiatief. “Ze vonden ons omdat wij als een van de weinigen kunnen walsen tot 4 meter. En we hebben hier dan ook een mooi staaltje walswerk mogen leveren, naast alle andere werkzaamheden als kanten/zetten, lasersnijden en lassen. Dat geeft wel een kick ja! En natuurlijk vinden wij het gaaf om te weten dat een band als Coldplay meewerkt aan het project dat nu in onze werkplaats staat.” 

Ocean-clean-up Smolenaers

De wereld heeft een heel groot plastic vervuilingsprobleem en het wordt steeds groter. Op dit moment zijn er drie Interceptors in bedrijf (in Indonesië, Maleisië en de Dominicaanse Republiek) en staat een vierde machine gereed om in gebruik genomen te worden in Vietnam. De Interceptor kan tot 50.000 kilo plastic per dag vangen. 005 en 006 zijn momenteel in productie bij de vestiging van het Finse Konecranes in Maleisië. 

“Hoe bijzonder is het dat een Nederlands initiatief van de briljante en volhardende jonge uitvinder, Boyan Slat, alle handen op elkaar krijgt om de grootste schoonmaak in de geschiedenis voor elkaar te krijgen!” Uit eigen onderzoek heeft The OceanCleanUp vastgesteld dat 1000 rivieren in de wereld ongeveer 80% van het plastic naar de oceaan voeren. De organisatie heeft de ambitie uitgesproken om het plastic vervuilingsprobleem in de top-1000 vervuilende rivieren in vijf jaar aan te gaan pakken. “Dit draagt echt bij aan het verbeteren van de wereld. Het is een uitdagend project maar als team Smolenaers zeggen wij steevast: kan niet bestaat niet. En The OceanCleanUp doet werkelijk alles om de wereld vrij te maken van plastic. Ze denken niet in onmogelijkheden. Zij zijn een mooi voorbeeld voor de wereld. Wij zijn ongelooflijk trots op zo’n mooie klant”, vertelt Leon Vink (Hoofd bedrijfsbureau).   

Bijna het volledige team is betrokken bij dit project. Van product engineering tot lassers, kanters/zetters en walsers. “Nu nog echt even alle hens aan dek, maar ik ben best trots als mijn werk straks richting Maleisië vertrekt”, vertelt Thieu die aardig wat lasuurtjes in de nieuwe Interceptors mocht steken. 

Martijn Peeters (projectleider): “Binnenkort gaan alle onderdelen naar de coater, en worden ze naar de fabriek in Maleisië verstuurd, waar ze op de frames van de  gemonteerd zullen worden. Bijzonder wel zo’n samensmelting van specialismen.

Ocean-clean-up Smolenaers

 

Ocean-clean-up Smolenaers
Ons adres
Pannenweg 266
6031 RK Nederweert
Telefoon
0495 - 460 400
E-mail adressen
info@smolenaers.nl

Inkoop / bestellingen: order@smolenaers.nl
Verkoop / offertes: offerte@smolenaers.nl
Administratie: l.vink@smolenaers.nl
Vacatures: vacatures@smolenaers.nl 

Scroll naar boven