Vacatures

Smolenaers heeft een hecht team vol met echte vakmensen. Wij leveren maatwerk en juist dat maakt ons vak zo mooi. Met ons gespecialiseerde en gekwalificeerde team van Kanters, Zetters, Walsers, Laser Operators en Lassers en een creatief technisch Bedrijfsbureau leveren wij de hoogste kwaliteit. Zie jij het wel zitten om onderdeel te zijn van dit dreamteam?

VACATURE WERKVOORBEREIDER

‘Kan niet, bestaat niet', dat is het motto waar Smolenaers Constructie en Plaatwerk bekend om staat. We hebben een gedreven team vol vakspecialisten die geen uitdaging uit de weg gaan en de wereld van metaal van binnen en van buiten kennen. Naast onze vacature voor een salesmanager zijn wij op zoek naar een gedreven, communicatief sterke werkvoorbereider. Jij doorziet de vraag van onze klant en werkt de wensen zo uit dat de werkplaats feilloos aan de slag kan. Jij zet heel graag alle puntjes op de i, zodat iedereen in het team weet wat er moet gebeuren. En die geoliede machine zien lopen daar word jij blij van.

Team-Smolenaers-2022 (4)

Maak het verschil als werkvoorbereider

Bij Smolenaers staan we bekend om de diversiteit van het werk dat naar ons toe komt. Van kleine tot grote en meeslepende kunstwerken. En van kleine seriematige projecten tot stevige technisch uitdagende hoogstandjes. Onze werkvoorbereiders bijten zich met evenveel enthousiasme vast in zowel de grote als de kleine projecten. Al onze opdrachten zijn belangrijk. Overal kunnen we iets aan bijdragen en jij draagt dus al snel het Smolenaers DNA uit: kan niet, bestaat niet!

Als werkvoorbereider maak jij de vertaalslag tussen de wensen van de klant en de kracht van het team. Jij raakt op dreef als je oplossingen mag gaan bedenken. Je weet precies waar je de juiste kennis en ervaring in en buiten ons team vandaan kunt halen. Met die informatie zorg je voor perfect uitgewerkte technische tekeningen en werkprocessen. Je hebt een behoorlijke materiaal kennis en zorgt dan ook dat de juiste materialen voor jouw project in huis zijn. Je staat altijd klaar voor het team tijdens de uitvoering van jouw project. Je voelt je in belangrijke mate verantwoordelijk voor het proces met jouw team en ook voor het eindresultaat.

Je hebt een cruciale rol in de aansturing van onze werkplaats. Jij bent precies en punctueel. Jij verzamelt de juiste informatie, verwerkt deze en zorgt dat de werkinstructies eenduidig op de juiste plek terechtkomen. Tegelijkertijd durf jij het aan om onze lassers, zetters, kanters en walsers de ruimte te geven die ze nodig hebben om vakwerk af te leveren. Je bent niet bang voor een experiment. Er mag eens iets ‘fout’ gaan. Zolang we er maar alle lessen uithalen en daarmee beter, slimmer en sterker worden. Door die instelling durven en kunnen wij de meest bijzondere opdrachten aan te nemen.

Kortom, jij bent gefocust op:

  • Adviseren/Assisteren van onze salesmanager op technisch gebied
  • Meedenken met onze relaties
  • Technisch en organisatorische voorbereiding van projecten
  • Steeds weer verbeteren van jouw workflow en communicatie van en met het team (informatievoorziening en werkproces)
  • Een goede administratieve afwikkeling van jouw project (ERP)

Wie ben jij?

Jij wilt vooruit. Je bent gedreven en pakt zelfstandig nieuwe projecten op. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel zonder te perfectionistisch te zijn. Je bent een teamplayer en bent gericht op samenwerking. De kracht van ons team zit in het perfect laten samenwerken van ieders eigen kennis en kwaliteiten. Je motiveert en inspireert jouw collega’s en dus jouw team met jouw drive, kennis en ervaring. En geeft tegelijkertijd ruim baan aan de kennis en ervaring van anderen.

Je bent nieuwsgierig en leergierig. Je vindt het niet erg om iets niet te weten. Je zorgt wel dat je de juiste kennis en oplossingen bijeenbrengt of binnenhaalt. Ook niet onbelangrijk: afspraak is afspraak is ook jouw motto! Planning is key en daar ben jij een kei in.

Functiecriteria:

 • Minimaal mbo-4 niveau (werk-en denkniveau )
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare positie
 • Ervaren in het werken met 3D-CAD programma’s (Autodesk Inventor)
 • Ervaren in het werken met een ERP systeem is een pre
 • Technisch inzicht is een must
 • Je bent een creatieve denker
 • Je bent communicatief sterk
 • Je bent precies en punctueel
 • Jij weet je collega’s te motiveren met jouw enthousiasme

Jouw werkgebied

Smolenaers is gevestigd in Nederweert, Limburg. We zijn trots onderdeel van de Limburgse maakindustrie. De producten die we maken gaan de wereld over. Wij werken van Antarctica tot Zweden en Nederweert. En van de voedingsindustrie tot de wereld van de kunsten en je vindt ons regelmatig op de bouw. Jij bent erop gebrand dat we met ons team projecten technisch en organisatorisch naadloos kunnen uitvoeren. En daarmee topproducten aan de markt afleveren.

Werken bij Smolenaers

Smolenaers Constructie en Plaatwerk staat bekend als de kleermaker onder de staalbewerkers. We hebben 45 jaar ervaring in het produceren en bewerken van plaatwerk constructies. Smolenaers helpt mensen vooruit met unieke (plaatwerk) oplossingen. ‘Kan niet, bestaat niet’ is een veel gehoorde uitspraak binnen team Smolenaers. Wij gaan door totdat het gelukt is omdat wij geloven in de expertise en creativiteit van onze medewerkers. En ja, die komen altijd tot een oplossing!

Wij leveren maatwerk en dat maakt ons vak zo mooi. Zo mochten wij een bijzondere bijdrage leveren aan de herinrichting van het Centre Ceramique in Maastricht door Kloosterboer Decor en maakten we een toegangspoort voor Paleis het Loo. Onze vakmensen streven naar perfectie en hebben dan ook een modern machinepark tot hun beschikking.

Als werkvoorbereider bij Smolenaers kun jij rekenen op een competitief salaris. Ook bieden wij een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met als basis CAO Metaal & Techniek (klein metaal).

Interesse?

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature en herken jij je helemaal in de door ons omschreven ideale nieuwe collega? Reageer dan snel. Bel direct met Leon Vink (directeur). Na ons telefoontje ontvangen we natuurlijk graag een up-to-date cv en motivatiebrief. Heb je vragen, bel met Leon via telefoonnummer 06-19673386 of 0475-460400 of mail vacature@smolenaers.nl

We hopen je snel te spreken.

Team-Smolenaers-2022 (6)
Ons adres
Pannenweg 266
6031 RK Nederweert
Telefoon
0495 - 460 400
E-mail adressen
info@smolenaers.nl

Inkoop / bestellingen: order@smolenaers.nl
Verkoop / offertes: offerte@smolenaers.nl
Administratie: l.vink@smolenaers.nl
Vacatures: vacatures@smolenaers.nl 

Scroll naar boven