Trots op ons team

Wij praten met trots over Team Smolenaers. Maar wie zijn dat nou eigenlijk die vakmensen van Smolenaers? Graag stellen wij jullie voor aan onze toppers. Maak kennis met ons team! 

PHOTO-2023-08-27-08-12-50
STAN - LEERLING PLAATWERKER

Deze topper moet nu echt eens in de spotlights. Hij begon als een bijzondere vondst 🤗. Bèr las op een zeldzaam rustig momentje een stukje in de Limburger. Hartstikke leuk, een jochie van een jaar of 12 had uit verveling zelf een bootje gemaakt. En niet zomaar een bootje, een prachtig bootje van hout met stuur en buitenboordmotor. Het hele verhaal begon met een vakantie die hem te lang duurde en waar te weinig spannends gebeurde. Er werd een vlot gebouwd. Maar dat kon al snel beter, groter en sneller. En dus volgde het bootje. En de kwaliteit van dat bootje bleef dus niet onopgemerkt.

Dat leuke stukje in de Limburger had Ber zorgvuldig bewaard. Het sterk ontwikkelde oog voor talent van Ber had deze jongen natuurlijk meteen op het Smolenaers verlanglijstje gezet. En dus ging vier jaar later de telefoon bij de ouders van Stan. Of hij misschien bij Smolenaers in de leer wilde. Ber wist dat Stan in oktober 16 was geworden, had met pijn en moeite tot November gewacht en in December kwam Stan met zijn enthousiasme, leergierigheid en werklust naar Smolenaers. Hij ging nog gewoon naar school natuurlijk maar als hij tijd had kwam hij (op zaterdag) de boel samen met Stefan helemaal piekfijn in orde maken en het vakmanschap van de mannen afkijken.

"In de vakanties is het pas echt leuk! Dan mag ik echt meewerken, helpen met walsen en zetten. Gewoon voor de hobby en om mijzelf te ontwikkelen. De kneepjes van het vak van bijvoorbeeld Henk Vaes leren. Die kan echt alles”, zegt Stan met een dikke glimlach. Goed kijken en nadoen. Thuis last hij ook voor de hobby samen met zijn vader. Zijn vader was automonteur en nu fietsenmaker. Net als Opa. Stiekem krijgt Stan dus op veel verschillende manieren veel mee van de Limburgse Maak Industrie. “Met pap wel eens een brommer, tot de laatste schroefjes, uit elkaar gehaald en weer top fijn in elkaar gezet.” Die moest wel nog een jaartje in de garage wachten destijds 😅

Toen ik bij Smolenaers begon vond mam dat spannend. Zwaar materiaal, heftrucks. Een echte werkplaats. Maar er werd goed op mij gelet en nu ben ik er helemaal aan gewend en ik ken natuurlijk alle regels. “Ik werk graag bij Smolenaers en kan ook erg veel leren. Maar ik maak het niet te gek. Als ik één ding heb gezien is dat ik ook nog 50 jaar mee moet. Mijn vrienden werken allemaal zoveel ze kunnen. Dan denk ik, wacht maar, mijn tijd komt. School gaat echt voor. Dat geld haal ik over een paar jaar wel in.” Op onze beurt denken wij dan, goede instelling jongen 😉

Stan volgt de opleiding tot architect op de Zuyd Hogeschool in Heerlen. Deze jongen met al zijn inzicht, zijn nieuwsgierigheid, zijn leergierigheid en alle kennis die hij nu al in the pocket heeft, gaat ver komen. Daar zijn wij zeker van. En we vinden het ook te gek dat wij een beetje hebben mogen bijdragen aan zijn ontwikkeling. En hij aan die van ons.

Dankjewel Stan, je bent een topper. We zijn trots op jou... en jij gaat ver komen! 💪🏼

Ons adres
Pannenweg 266
6031 RK Nederweert
Telefoon
0495 - 460 400
E-mail adressen
info@smolenaers.nl

Inkoop / bestellingen: order@smolenaers.nl
Verkoop / offertes: offerte@smolenaers.nl
Administratie: l.vink@smolenaers.nl
Vacatures: vacatures@smolenaers.nl 

Scroll naar boven