Trots op ons team

Wij praten met trots over Team Smolenaers. Maar wie zijn dat nou eigenlijk die vakmensen van Smolenaers? Graag stellen wij jullie voor aan onze toppers. Maak kennis met ons team! 

013 Smolenaers Constructie 3I8A5645
Smolenaers constructie en plaatewerk
MANUEL WIJEN - WALSER

Deze rots in de branding zit al 25 jaar in het vak. Om Manuel goed aan jullie voor te stellen gaan we er eens goed voor zitten. Maar Manuel begint bij het begin. Eerst verteld hij over zijn mooie gezin. Hij is heel gelukkig getrouwd en met zijn lief heeft hij 2 fantastische kinderen: Toke en Maan. De glinstering in zijn ogen als hij verteld hoe gruuëts hij is op zijn Brenda. Die net als Manuel geniet van gezin, familie en vrienden en het leven in zijn algemeenheid. Ze blinkt uit in muzikaliteit en dat gecombineerd met een portie lef geeft 2 hele mooie mensen met een dito gezin. Om maar even aan te halen dat Manuel met zijn broer in zijn vrije uurtjes een boerderij verbouwd, met het oog op de toekomst. “Je hebt het niet voor het zeggen in het leven, zorg dus goed voor de mensen om je heen. Onze ouders hebben altijd goed voor ons gezorgd, nu doen wij dat voor hen door een mooi thuis te maken waar ze allemaal welkom zijn” aldus Manuel.

Er is niets zo belangrijk als een goeie balans in het leven. En dat heeft Manuel. Hij geniet net zoveel van zijn werk als van zijn gezin en zijn eigen creatieve uitspattingen in zijn vrije tijd. Manuel moet gewoon altijd en overal zijn creatieve ei kwijt. Manuel is die collega die continue opzoek is naar ontwikkeling. “Je moet leergierig zijn en blijven. Jezelf naar een hoger level tillen en grenzen verleggen, durven groeien en ontwikkelen. Anders stopt je brein. Ik denk wel eens O jee waar ben ik aan begonnen, maar tot op heden hebben we het altijd gefikst” verteld Manuel.

Manuel begon allround: lassen, knippen, programmeren, deed hier en daar een beetje autocad. Ging ooit nog samen met Harm op pad om de eerste zeer innovatieve laser machine binnen te halen. Samen met collega’s Math en Artur bestiert hij de kant- en zetbanken en hij nam in sneltreinvaart het stokje aan de wals over van collega Wim. “Walsen is een heel bijzonder vak. Dat was best even peentjes zweten, maar ik leerde het van een vakman. En even je brein weer eens flink uitdagen kan geen kwaad.” Manuel staat nu 1 jaar achter de Walsen en doet dat tot in perfectie.” Het Pipi motto kunnen we Manuel wel toeschrijven: Ik heb het nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

Manuel vind het de uitdaging het mooiste als alles samen komt: materiaalkennis, jarenlange ervaring, precisie calculatie, innovatief denken en teamwork. We hebben een fantastisch team. We hebben dezelfde mindset, we willen hetzelfde: altijd net een beetje beter presteren dan de verwachting. “Niet alles lukt altijd zoals je het in je hoofd hebt. Maar als het niet lukt, heb je het wel geprobeerd. Zet je een stapje terug en zodra de kans er is weer 3 stappen vooruit” glundert Manuel. “Ik kan niet één tof project bedenken, er waren en zijn er teveel om op te noemen. Smolenaers is een bedrijf dat opdrachten binnenhaalt die anderen niet durven maken. En dat an sich is kicken. Manuel leeft wel voor de kick. Met zijn trompet stond hij al eens met Andre Rieu in de Arena, vloog hij naar Shang Hai voor concerten en speelt hij partijen in van schlagers tot ach ja wat niet.. alles wat een leuke uitdaging met zich meebrengt. “Op de werkvloer is net als een mooi ensemble. Soms ben je hoofdzaak, soms ben je bijzaak. Ieder zijn eigen rol, eigen niveau en eigen passie. En dat samen is een feestje, en dat moet het zijn toch? Het leven een feestje!”

Manuel, topper, vakman, vrolijke noot. Need we say more

Ons adres
Pannenweg 266
6031 RK Nederweert
Telefoon
0495 - 460 400
E-mail adressen
info@smolenaers.nl

Inkoop / bestellingen: order@smolenaers.nl
Verkoop / offertes: offerte@smolenaers.nl
Administratie: l.vink@smolenaers.nl
Vacatures: vacatures@smolenaers.nl 

Scroll naar boven