Trots op ons team

Wij praten met trots over Team Smolenaers. Maar wie zijn dat nou eigenlijk die vakmensen van Smolenaers? Graag stellen wij jullie voor aan onze toppers. Maak kennis met ons team! 

Smolenaers SOCIALS SEPT-OKT
Smolenaers SOCIALS SEPT-OKT
Smolenaers SOCIALS SEPT-OKT
Smolenaers SOCIALS SEPT-OKT
LEON - FINANCIEEL EN ALGEMEEN DIRECTEUR

9 Februari 2023, is onze Leon, 25 jaar in dienst bij Smolenaers. En dat is reden voor een feestje. De man die altijd slingers ophangt voor anderen. Taart in huis haalt wanneer er ook maar even sprake lijkt van een goede reden. De man die het leven viert, liefst met een hapje en een drankje. De man die als directeur en als collega meedenkt als je het nodig hebt. En de man die iedere ochtend “Goedemurge” roept in de werkplaats en op kantoor.

 Hij kwam binnen als net afgestudeerd broekie op de afdeling administratie. (Overigens op krukken omdat hij zijn enkelbanden had gescheurd) Hij sprong in het diepe en met behulp van collega’s maakte hij zich alles eigen dat hij tegen kwam. Vanaf het begin kreeg hij veel vertrouwen van Bèr en dat heeft hem doen groeien en ook zijn nek durven uitsteken. Net iets verder gaan, net een andere aanpak kiezen, op intuïtie een ander pad bewandelen. En dat is ook precies waarom hij nu staat waar hij staat. Aan het roer. 

Leon is die harde werker, de zelf uitgeroepen wervelwind met een snoeiharde winnaarsmentaliteit. Hij is de man van: en nu actie! ‘Hoe meer ik afhandel, hoe verder ik vooruit kan kijken’. Hij wordt dan ook echt niet blij van geëmmer over kruimels. The bigger picture blijven zien en zorgen dat iedereen in zijn kracht staat. Dan kom je samen het verst. Hij heeft een ongekende drive om vooruit te gaan. Is hij de meest technische van ons allemaal? Uh nee, misschien wel de minst 😉 Maar heeft hij een beeld van hoe hij de talenten van het team kan bundelen en zo samen vooruit gaan? Ja! 

 Een kleine anekdote… terugkijkend op zijn voetbal ‘carrière’ is hij er vrij zeker van dat zijn vriend meer talent had. Maar met zijn drive belande hij in het eerste. Leon: ‘En dat is dan stiekem wel de kick van het gewoon proberen, volhouden en je beste beentje voor. Zo werkt Smolenaers ook: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik weet vrij zeker dat ik het wel kan.’ (Misschien wordt het tijd voor een paar mooie Pipi posters in de zaak!)

‘Het allerleukste is dat ik elke dag met positieve energie naar mijn werk ga. Ik hou gewoon van mijn job! De diversiteit van het werk is leuk, het team is leuk. Ik krijg er echt een kick van als zaken altijd weer net iets beter gaan dan gisteren en dat ook nog met blije gezichten.’ Harm: ‘Leon weet de juiste knoppen te bedienen om situaties op een goede manier vlot te trekken en mensen meer uit zichzelf te laten halen. Hij is altijd transparant en eerlijk en tegelijkertijd rechtvaardig. En het klinkt misschien wat soft om te zeggen maar ik kan niet anders zeggen dan dat hij dat zorgzaam en liefdevol doet. En in een mannenbedrijf als het onze (gelukkig hebben we inmiddels ook Nadine als stagiaire en Jacqueline voor de social media) is dat nodig!’ 

‘Een hekel? Ik heb aan bijna niks een hekel, maar als ik zie dat mensen hun best niet doen, krijg ik wel kriebels. Je hoeft niet fantastisch te zijn in alles wat je doet maar je best doen is wel echt een must.’ Mensen die worstelen maar alles geven en positief blijven, ja daar hou ik van. Een positieve mindset is echt het geheim van het leven! Ik vind dat je als succesvol bedrijf ook je steentjes in de samenleving moet bijdragen. Daarom steunen we als Smolenaers ook diverse mooie initiatieven. Natuurlijk levert dat ook goodwill op maar het gaat vooral om kansen voor mensen die ergens in geloven en dat dan vooruit helpen! Mensen met een drive vooruit helpen!. Dat heeft mij ook geholpen, dat mensen in mij geloofden en dat openlijk zeiden.

Leon staat elke dag volle bak aan. Hij is vaak als eerste op de zaak en het werk houdt niet op als hij richting huis vertrekt. Maar als geen ander weet hij dat het leven gaat om balans. Met zijn fantastische vrouw Natascha en zijn twee heerlijke kids (Len en Ize) geniet hij dan ook volop van het leven. Om evenwicht te houden is hij regelmatig op een yogamat te vinden, is hij graag gever en ontvanger van Reiki en mediteert hij dagelijks. ‘Die pure momenten van rust houden mij in balans en verrijken mijn leven.’ Peter: ‘Dat is ook nodig want met de energie van Leon, gebeurt er her en der wel eens een ongelukje. Een personeelsfeest leidde ooit tot 2 uurtjes Eerste Hulp. Maar dat mag de pret niet drukken, hij gaat gewoon verder.’

Hij heeft een droom en samen met Harm en Peter geeft hij die droom handen en voeten. Leon is een mensen-mens en weet dat je vleugels krijgt als je gezien wordt en met je talent het verschil mag maken. In die droom is iedereen eigenaar van het eindresultaat en dus wordt er samen gedeeld in de winst. Met stralende ogen zegt hij: ‘En dat laatste is vaak uit te drukken in euro’s maar geloof me er zijn nog zoveel meer manieren om te “winnen!”’ Samen delen en kijken wie wat nodig heeft. Ondertussen leidt hij de boel zakelijk met strakke hand. ‘Ik ben echt super trots als ons team een geweldig project binnenhaalt. Op dit moment werken we aan een fantastisch project voor een bepaald Paleis. Dat is natuurlijk echt een prestige project. De kick blijft voor mij wel om ervoor te zorgen dat we er als team ook echt op vooruit gaan. In kennis, in ervaring, in contacten en financieel. 

Leon, dankjewel voor jouw leiderschap. Dankjewel voor de kansen die je creëert en de spotlights die je op iedereen altijd wilt plaatsen. Dankjewel ook voor je drive en je winnaarsmentaliteit. Daar komen we verder mee. En zeker ook dankjewel voor je gezelligheid en hoe je ons als team samen houdt. Met een hapje en een drankje natuurlijk! Cheers! Op jouw gezondheid.  

Ons adres
Pannenweg 266
6031 RK Nederweert
Telefoon
0495 - 460 400
E-mail adressen
info@smolenaers.nl

Inkoop / bestellingen: order@smolenaers.nl
Verkoop / offertes: offerte@smolenaers.nl
Administratie: l.vink@smolenaers.nl
Vacatures: vacatures@smolenaers.nl 

Scroll naar boven