Tango

Kunstenaar Fons Schobbers uit Venlo heeft het kunstwerk genaamd Tango ontworpen.

De gemeente Venlo, de Provincie en 8 ondernemers hebben Fons de gelegenheid gegeven het kunstwerk te realiseren.

Daarop volgend gaf Fons het vertrouwen aan Smolenaers  Constructie & Plaatwerk uit Nederweert om dit samen te gaan maken.

Het ontwerp van Schobbers is een stalen sculptuur met een afmeting 10 x 10 x 10 meter. Door de rode kleur fungeert de sculptuur als een landmark aan de Maasoever en zal van ver zichtbaar zijn.

De dialoog tussen het kunstwerk en de omgeving ontstaat door de monumentale vorm. De vorm is schijnbaar eenvoudig maar is van alle kanten weer anders. Daardoor blijft de sculptuur verrassen.

Voor Smolenaers was het een geweldige uitdaging om het bijna onmogelijke te realiseren: Engineers en getalenteerde vakmannen laten creativiteit, techniek en vakmanschap samensmelten.

Engineering, Laseren ,walsen, zetten, samenstellen, slijpen, plamuren, schilderen, transporten via de weg en het water, samenwerking met leveranciers, alles onder 1 dak: Smolenaers Constructie en Plaatwerk BV

Wij danken de firma Herpertz voor de veilige hijsbewegingen en de firma Kalle en Bakker voor het beschikbaar stellen van de haven.

 

Ons adres
Pannenweg 266
6031 RK Nederweert
Telefoon
0495 - 460 400
E-mail adressen
info@smolenaers.nl

Inkoop / bestellingen: order@smolenaers.nl
Verkoop / offertes: offerte@smolenaers.nl
Administratie: l.vink@smolenaers.nl
Vacatures: vacatures@smolenaers.nl 

Scroll naar boven