Trots op ons team

Wij praten met trots over Team Smolenaers. Maar wie zijn dat nou eigenlijk die vakmensen van Smolenaers? Graag stellen wij jullie voor aan onze toppers. Maak kennis met ons team! 

Peter Appeldoorn
PETER APPELDOORN - BEDRIJFSBUREAU/PLANNING
Peter; de teamplayer op kantoor. Werkvoorbereider en planner en hele fijne collega!
Peter is die vriendelijke, gezellige collega die in stilte loopt te knallen. Lekker doorbikkelen en zorgen dat we samen werk verzetten. Vraag zijn collega’s om hem te beschrijven dan krijg je: humor, passie, creatief, samen, klant vriendelijk, goed in communicatie. Kijk dat hebben we graag in team Smolenaers: de complete bundel!
Wat hij het leukste vind aan zijn werk? “Ik ben een techneut. En net als mijn collega’s wil ik graag producten maken. Van gewoon platte platen, hele constructies maken. Dat is mooi. Ik vind het gaaf als iemand binnen komt lopen met een schetsje, een plaatje in zijn hoofd. Dat hele proces wat daarna dat idee tot leven laat komen, dat vind ik mooi. Dat plaatje, dat idee dat zoveel al is maar eigenlijk ook nog niks.” Peter moet je voor een probleem zetten, daar wordt hij blij van. “Voor de klant op zoek gaan naar de beste oplossing. En soms ook samen met de klant puzzelen. Dat is fijn werken!”
 
Het meest bijzondere project van Peter is de Passer van kunstenaar Maurice Mentjens bij het Cuypershuis in Roermond. “Dat is niet alleen een gaaf en opvallend eindproduct, het was ook een mooi proces. Deze kwam als “schets op een bierviltje” binnen en is geheel uitgewerkt naar een maakbaar product. Dit proces is het mooiste van het werken binnen Smolenaers, het schetsje op je beeldscherm werkelijkheid zien worden in de werkplaats. Ook het samenspel tussen klant, eindklant, eigen werkplaats, leveranciers en uiteindelijk de monteurs maakt voor mij dat het een mooi project is geweest, wat ook nog eens geresulteerd heeft in een mooi eindresultaat. De betrokken leveranciers hebben ook allemaal meegedacht om met hun expertise een mooi resultaat neer te zetten.”
 
Zijn collega’s beschrijven hem allemaal als creatief en toch zegt Peter zelf: “Ik ben wel creatief maar ook totaal niet. Ik kan het allemaal maken maar of ik het kan bedenken? Ik vind alles leuk en duik overal in. Bij de eerste schets gaat mijn hoofd al ratelen en bedenk ik hoe ik het ga maken. Maar het idee bedenken is toch weer van een andere orde. Hoewel ik me realiseer dat de kunstenaars die bij ons komen, ons creatieve hoofd ook nodig hebben.”
 
Thuis sleutelt Peter hele dagen aan zijn mini’s. Hij heeft een hele speciale in de schuur staan, daar zijn er maar drie van in Nederland. Tja dan moet je soms voor een onderdeel naar Engeland. Dat vinden mijn vriendin en ik helemaal niet vervelend. Liefst spontaan, gewoon hop beslissen en gaan. Zoiets van: Hey zullen we morgenochtend de boot nemen? Het kan nu even niet met Covid dat is jammer. Maar die tijd komt wel weer en daar genieten we dan enorm van.”
Het is soms lastig concreet te maken wat ik nu precies doe op mijn werk. Als ik dan voorbeelden geef wordt het voor mensen vaak ineens heel duidelijk. Daar zit de passer altijd tussen, die spreekt enorm tot de verbeelding. Of ik trots ben op mijn werk? Natuurlijk, maar vooral op ons team!”
 
 
Ons adres
Pannenweg 266
6031 RK Nederweert
Telefoon
0495 - 460 400
E-mail adressen
info@smolenaers.nl

Inkoop / bestellingen: order@smolenaers.nl
Verkoop / offertes: offerte@smolenaers.nl
Administratie: l.vink@smolenaers.nl
Vacatures: vacatures@smolenaers.nl 

Scroll naar boven